Gecombineerde muren

Een (buisvormige stapel) gecombineerde muur is een muur die bestaat uit zowel lapvorming als buisvormige palen. De buisvormige palen zorgen voor verhoogde sterkte en stijfheid in vergelijking met een situatie waarbij alleen lakspeling wordt gebruikt. De buisvormige palen zijn uitgerust met vergrendelingen die de lakprofielen samenvoegen. Zodra alle buisvormige palen zijn geïnstalleerd, kunnen de tussenruimten worden gevuld met gewone Z- of U-lakprofielen. Een combinatiewand met buisvormige palen is veelvuldig rigider dan het stevigste type laken.

We kunnen op meerdere manieren gecombineerde wanden installeren en vanaf laat kunnen we dit ook helemaal zonder trillingen doen. We hebben sinds de eerste dag een frontrunner geworden bij het installeren van vellen zonder vibraties (door statische druk). Maar onlangs begonnen we ook stalen buisvormige buizen te trillen. Bijkomend voordeel: we kunnen beide met één kraan doen.

Combinatiemuren worden vaak gebruikt in kadebouw voor watergerelateerde infrastructuur. Bijgevolg kan Sterk dergelijke werkzaamheden op het water uitvoeren met behulp van zijn eigen drijvende uitrusting. Bovendien worden combinatiewandconstructies ook toegepast in grondbeheersings- en dammende constructies om infrastructuurprojecten, zoals tunnels, te voltooien, waarvoor diepbouwputten nodig zijn.

(This article comes from Sterk editor released)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *