Grand Damwand
/ Nieuws / Damwanden in de bouw

Damwanden in de bouw

Damwanden is al meer dan 90 jaar een beproefde methode in specialistische basis en hydraulische techniek. Door voortdurende verbeteringen in de installatiemethoden wordt deze techniek gekenmerkt door hoge kosten-effectiviteit en een steeds groter aantal toepassingen.

Het belangrijkste toepassingsgebied is het vasthouden van uitgrawingsputten in gebieden waar er geen ruimte voor helling is of waar afdichting tegen positieve waterdruk nodig is. Hier worden de damwanden gebruikt om een ​​stevige barrière te vormen, die verwijderd wordt na voltooiing van de bouwwerken en terugvulling van de uitgravingskuil.

De afzonderlijke damwanden zijn met elkaar verbonden door een verticaal vergrendelingssysteem (tong en groef) om een ​​continue wand van damwanden te vormen. Tijdens de installatie wordt elke lapstang lateraal geleid door de vergrendeling van de eerder aangedreven lijster en er positief en waterdicht aan verbonden.

De damwanden kunnen praktisch waterdicht worden gemaakt. Het is ook mogelijk om onder de watertafel te werken in een uitgravingsput die door damwanden (damwanden cofferdam) wordt omringd. De behuizingen van de damwanden kunnen onderaan de uitgraving worden verzegeld op basis van de volgende methoden: onderwater betonplaten, straalvliesbasis, zacht gel horizontale afsnijden of tijdelijke ontwatering met pompen (ontwateringssysteem).

Damwanden rijden: Voor de constructie van borgmuren, damwanden of stalen balken worden aangedreven met hoogfrequente vibrohammers. Een behuizing wordt in de grond gesitueerd en met gruis of beton gevuld bij het uitnemen van de behuizing. Vibropielen (verplaatsingspalen) worden gebruikt als dragende elementen of als grondverbeteringssysteem. VIB-muren worden gebruikt als afgesneden wanden. Een zware stalen balk wordt door een hydraulische vibrator naar een vooraf gedefinieerde diepte gereden. De slanke kloof die door de balk wordt gecreëerd, wordt gevuld met slurry bij het uittrekken van de balk. Een continue wand wordt gevormd door een overlappende constructie van elementen. Een hydraulisch aangedreven vibratorcel met roterende excentrische gewichten is aan de onderzijde van de diepte vibrator TR gemonteerd, die trillingen in horizontale richting produceert en een gat vormt dat met pompbeton is gevuld wanneer de vibroflot wordt geëxtraheerd.

Dit artikel komt uit bauerpileco bewerken vrijgegeven