Grand Damwand
/ Nieuws / GELASTE BUIZEN EN BUIZEN

GELASTE BUIZEN EN BUIZEN

Wij zijn een toonaangevende leverancier van gelaste buizen en buizen met een uitgebreide selectie van alle kwaliteiten en afmetingen voor de olie- en gasindustrie, de petrochemische industrie, de chemische industrie en de energiesector. We werken nauw samen met gecertificeerde pijpfabrikanten van over de hele wereld en hebben een enorm scala aan verschillende Gelaste buizen constant op voorraad, variërend van elektrische weerstand gelaste (ERW) buizen, Fusion gelaste (EFW) buizen tot dubbel onder water gelaste booglassen (DSAW).

Productie van gelaste buizen

Bij de start van het productieproces van Gelaste buizen worden zogenaamde platen of knuppels in een staalfabriek gegoten. Afhankelijk van de externe afmetingen en wanddikte zijn er verschillende methoden voor het produceren van Gelaste buizen en buizen: Elektrisch weerstandslassen (ERW), Fusion Welding (EFW) en Double Submerged Arc Welding (DSAW). In het ERW- en EFW-productieproces worden Gelaste buizen gevormd door warm of koud rollen en lassen van de naad. Om het buitenste (O.D.) oppervlak van een Gelaste buizen glad en gelijkmatig te houden, wordt een snijwerktuig, het zogenaamde afbrandblad, gebruikt om de lasflits te verwijderen. Scarfing van binnenuit (I.D.) gelaste flits is ook mogelijk. Met een hittebehandeling aan het einde van het productieproces kan de laszone van de stalen buis minder zichtbaar worden gemaakt. Als gevolg van de lasnaad worden lagere werkdrukken vermeld in overeenstemming met ASME in vergelijking met naadloze buizen. In het algemeen bezitten gelaste buizen nauwere maattoleranties dan naadloze buizen en zijn minder duur als ze in dezelfde hoeveelheden worden geproduceerd.

ERW pijpproductie

Een proces voor het produceren van gelaste buizen is Elektrisch weerstandslassen (ERW), ook bekend als Contactlassen. De productie begint met koud-vormen van een opgerolde plaat van staal met in aanmerking komende dikte en bepaalde breedte in een cilindrische vorm. Terwijl de cilindrische platen bij elkaar komen, voegt een elektrische stroom die warmte samenvoegt de randen samen om het eindproduct te creëren.

EFW pijpproductie

Verwerking van elektrisch fusie-lassen, ook wel continu lassen genoemd, begint als gewikkeld staal met de juiste dikte, breedte en gewicht. Voor het vormen van een doorlopend lint van staal worden verschillende spoelen aan elkaar gelast. Vervolgens wordt het stalen lint op de nodige temperatuur verwarmd en tot een ovaal gevormd. In de volgende stap worden de randen van de buisstrook permanent samengeperst door rollen om een ​​gesmede las te ontvangen. In de laatste fase dimensioneren rollen de gelaste buis in specifieke afmetingen.

DSAW pijpproductie

Het proces om Double Submerged Arc Gelaste buizen te produceren, bevat eerst het vormen van stalen platen tot cilindrische vormen. Later worden de randen van de gerolde plaat gesmeed zodat V-vormige inkepingen zich aan de buiten- en binnenzijde van de naad bevinden. Vervolgens wordt de buisnaad gelast door een booglasser die onder stroming is ondergedompeld.

Dit artikel is afkomstig van ferrostaal-piping bewerking vrijgegeven